Wat doet een verkoopmakelaar?

Wat doet een verkoopmakelaar eigenlijk? Een verkoopmakelaar helpt de klant om een woning op de juiste manier in de markt te zetten. Ook komt de verkoopmakelaar op voor de belangen van de verkoper. De verkoopmakelaar neemt daarnaast de verantwoordelijkheid van de verkopende partij over als het gaat om eigenlijk alles, van het promoten van de woning tot aan het overdragen van de sleutel. De verkoopmakelaar neemt veel zorgen uit handen. Maar wat doet een verkoopmakelaar nog meer? Na het lezen van onderstaande artikel weet je precies welke werkzaamheden een verkoopmakelaar uitvoert.

Weinig ervaring met het verkopen van een huis

Veel mensen hebben niet vaak te maken met het huis verkopen. Dit betekent dat zij niet veel ervaring zullen hebben met het verkopen van hun huis. Ze hebben dan iemand nodig die ze kan helpen met het proces en een verkoopmakelaar doet precies dit. Vragen die spelen zijn of je wel of niet met meerdere potentiële kopers tegelijkertijd moet onderhandelen of wat je in een koopakte moet gaan zetten. De verkoopmakelaar is waarschijnlijk een stuk beter op de hoogte van de regels en ontwikkelingen van de woningmarkt. Hij of zij kan je goed informeren en ook kan de verkoopmakelaar je helpen met het scheppen van verwachtingen over de opbrengst van je huis.


Tip: wil je jouw woning in Antwerpen verkopen? Schakel dan Heylen Vastgoed in om je woning snel en goed te verkopen.

De werkzaamheden van de verkoopmakelaar

Er zal verschil zitten tussen de exacte manier van werken tussen verschillende verkoopmakelaars. Ook de prijzen die zij hanteren kunnen uiteenlopen. Vergelijk dus bij voorkeur een aantal makelaarskantoren in de buurt voordat je de keuze maakt voor een makelaarskantoor. Verdiep je in de ervaringen van anderen en vergelijk een aantal prijzen. 


De meeste verkoopmakelaars zullen beginnen met het doen van wat vooronderzoek. De makelaar komt langs, bekijkt de gegevens van de woning in het kadaster en kijkt naar onder welke prijzen woningen in de buurt eerder zijn verkocht. Na dit vooronderzoek zal de makelaar zorgen voor een kennismakingsgesprek, het maken van afspraken, het in de verkoop zetten van de woning, het plannen van bezichtigingen, het doen van onderhandelingen, het opmaken van de koopakte en het uitvoeren van een laatste inspectie alvorens de sleutel wordt overgedragen.


 

Tips voor het vinden van een makelaar in Werkendam

Zodra je van plan bent om een huis te verkopen, kun je daarvoor alles zelf regelen. Wanneer je daarmee begint, kom je er al snel achter dat er veel handelingen bij komen kijken. Het is daarom verstandiger om een makelaar in te schakelen. In deze blog helpen wij jou met het vinden van een makelaar in Werkendam

Waarvoor zou je een makelaar nemen bij de verkoop van je woning? 

Een verkoopmakelaar weet precies wat hij moet doen om je huis tegen een zo’n gunstig mogelijke prijs te verkopen. Omdat je niet vaak een huis verkoopt, moet alle zaken goed worden geregeld. Doe je het zelf dan zou je als nel geneigd zijn om met het bedrag van de koper in te stemmen. 

 

Een goede verkoopmakelaar zal dat voorkomen. Je moet geduld hebben wanneer je je huis wilt verkopen tegen een zo’n gunstig mogelijke prijs. Je moet zo min mogelijk onder de vraagprijs je huis verkopen. Een goede verkoopmakelaar weet dat er onderhandeld gaat worden en zal daar vooraf rekening mee houden. Toch zijn er nog veel personen die vooraf zeggen dat de kosten die je aan een makelaar besteedt verloren geld is. Dat is zeker niet het geval. Natuurlijk kost een verkoopmakelaar geld, maar door een goede transactie te doen, zal hij zijn geld dubbel en dwars terugverdienen.
 

Een makelaar in Werkendam

 Woon je in Werkendam of in de directe omgeving, dan is het verstandig om bij de verkoop van je woning een verkoopmakelaar te kiezen die uit die omgeving komt. Neem altijd een verkoopmakelaar die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van makelaars. Het is in Nederland de grootste vereniging op het gebied van onroerend goed. Door gebruik te maken van zo’n verkoopmakelaar weet je zeker dat alle nodige handelingen op de juiste manier zullen plaatsvinden. 

 

Tijdens het eerste gesprek wordt er een duidelijk plan gemaakt. Het is een realistisch, haalbaar en voor eerlijk plan. Je zou zelf te veel voor je huis kunnen vragen, maar je moet vooraf precies weten wat het waard is. Een verkoopmakelaar zal in eerste instantie meer vragen, zodat er onderhandelingsruimte is. Het bedrag waarvoor het verkocht wordt, zal ongeveer het bedrag zijn dat je ervoor wilt hebben of meer. Met een makelaar Werkendam kan dat mogelijk zijn, omdat hij weet wat realistisch is. De makelaar Werkendam zal de prijzen met de omliggende woningen vergelijken en dat meenemen in de waarde van je huis.

Wat heb je allemaal nodig voor een vijver? 

Een vijver is altijd een fraaie toevoeging aan een tuin. Het geeft een rustiek beeld en maakt van een tuin echt iets bijzonders, zeker als je er de nodige mooie vissen in hebt zwemmen en als hij wordt omringd door fraaie planten. Een vijver moet vooral ook een mooie omgeving zijn voor de verschillende levensvormen die erin voorkomen. Vissen hebben bepaalde omstandigheden nodig om te kunnen gedijen en ook planten hebben een functie te vervullen. Dus; wat heb je eigenlijk allemaal nodig om een fraaie vijver aan te leggen, waar gezond leven in voorkomt?

Ruimte

Een intikker, maar niet minder relevant; een vijver vraagt ruimte. Ruimte om te kunnen graven en natuurlijk ook ruimte om gewoon geplaatst te kunnen worden. Hoeveel ruimte je nodig hebt, hangt af van je wensen. Wie een kleine tuin heeft, zal ongetwijfeld niet direct een enorme vijver laten aanleggen. Maar wil je wel een ferme vijver met fraaie vissen, dan is het belangrijk dat je een vijver aanlegt die groot genoeg zijn om het leven onder water voldoende ruimte te geven. Net zoals alle andere huisdieren, hebben ook vissen een bepaalde ruimte nodig, om lekker in rond te zwemmen en een beetje gelukkig in te zijn.

Vijverpompen

Een vijver heeft watercirculatie nodig om echt gezond te blijven. Stilstaand water is absoluut geen fijne plek voor het leven in het water en dus is een vijverpomp, bijvoorbeeld van Oase, een noodzakelijke toevoeging om het water in beweging te houden. Deze pompen maken de groei van planten nodig, zorgen voor goede waterwaarden en houden de vissen gezond. Een pomp die het water eens per uur rondpompt zorgt al voor heel veel verbetering ten opzichte van stilstaand water.

Een filterpomp

In elk water komt uiteindelijk de nodige vervuiling. Dit kan komen door takjes die in het water vallen, of bladeren. Ook kan je last krijgen van algenvorming of zit er andersoortige vuiligheid in het water. Om ervoor te zorgen dat die vuiligheid niet de overhand krijgt, neem je een filterpomp. Dit pompt het water langs een filter, zodat de rotzooi blijft hangen en het water schoner wordt. Ook dit komt het leven in en om het water natuurlijk ten goede; vuil water is verre van ideaal en een filterpomp maakt het water schoon, zonder dat je hier veel aandacht aan hoeft te besteden.

Planten

Planten staan niet alleen mooi naast een vijver, ze dienen ook nog eens een hoger doel. Je kan kiezen uit moeras- en oeverplanten, drijfplanten en zuurstofplanten. Deze planten zorgen voor een natuurlijke biotoop en trekken verschillende soorten leven naar je vijver. Het maakt van je vijver een natuurlijke en prettige plek en geeft het leven in het water ook nog eens de nodige zuurstof. Wie graag wil dat de planten ook de winter doorstaan, kiest winterharde soorten. Welke dit zijn, kan je het beste vragen aan de expert; die weet precies wat je nodig hebt om de beste planten bij je vijver te plaatsen.